Cum întreții corespunzător un vestiar metalic

Postat la data de 05.01.2023 de SEO
Blog
...

Mobilarea unei încăperi cu vestiare metalice nu este doar o investiție cu o multitudine de beneficii, ci vine și cu o întreținere riguroasă pentru protejarea metalului de factorii externi care l-ar putea afecta. Pentru că de multe ori acest aspect este neglijat, poate conduce la apariția ruginii și, implicit, la costuri destul de ridicate pentru reparație. De aceea, astăzi te vom ajuta cu sfaturi legate de întreținerea corespunzătoare a unui vestiar metalic, ca să te bucuri de el o perioadă cât mai îndelungată.

Pașii pentru o întreținere adecvată a unui vestiar metalic

1.   Dezinfectarea mâinilor

Este important ca înainte de a începe procesul de curățare să vă dezinfectați mâinile. Nu doar că este igienic, ci vă ajută să nu introduceți în vestiar germeni prin contaminarea produselor pe care urmează să le folosiți. Pentru o protecție sporită, vă recomandăm utilizarea mănușilor de cauciuc.

2.   Goliți vestiarul metalic

Deși tentația este să curățați vestiarul metalic cu unele obiecte în interior, pentru o întreținere corespunzătoare trebuie în primul rând să eliberați complet vestiarul metalic.  Curățarea colțurilor și a fantelor de aerisire este importantă pe termen lung, pentru că pot fi primele locuri în care rugina îşi face apariția.

3.   Ștergeți interiorul cu o cârpă uscată

Una dintre marile greșeli în procesul de întreținere a unui vestiar este ca prima dată să fie șters cu o cârpă umedă, iar ulterior soluția de curățare să fie absorbită cu ajutorul unei lavete. De fapt, primul pas este să eliminarea particulelor de praf cu ajutorul unei lavete sau a unei cârpe uscate. Pentru îndepărtarea particulelor mici și rigide din locurile mai puțin accesibile, precum colțurile, puteți folosi o perie non-abrazivă pentru a nu risca să deteriorați suprafața metalului prin zgâriere.

4.   Dezinfectați interiorul vestiarului cu alcool sau cu soluții speciale

După ce particulele de praf au fost îndepărtate, a venit momentul dezinfectării vestiarului metalic. În această etapă puteți folosi șervețele dezinfectante sau alcool, ori o soluție specială, împreună cu o lavetă. În cazul unui exces de detergent, folosiți șervețele absorbante pentru uscarea completă a interiorului.

Vă recomandăm să verificați ingredientele soluțiilor pe care urmează să le folosiți! Nu utilizați detergenți care conțin peroxid de hidrogen, clorură de metilen, acid sau acetonă, întrucât au o reacție la interacțiunea cu metalul, iar în timp pot conduce la coroziune.

5.   Eliminarea mirosurilor din interior

Deși soluțiile folosite în etapa dezinfectării reușesc de cele mai multe ori să reducă complet mirosurile neplăcute din interiorul unui vestiar de metal, puteți preveni apariția acestora cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Pentru a nu fi incomod în vestiar, puteți pune bicarbonatul într-o pânză de material de dimensiuni reduse, iar acesta va absorbi mirosurile deranjante de fiecare dată.

După parcurgerea acestor pași, dulapul va arăta ca nou și este pregătit pentru a fi populat cu obiectele personale. Pentru a fi păstrat într-o condiție cât mai bună, vă recomandăm igienizarea vestiarului minim săptămânal. De asemenea, nu uitați să ungeți periodic balamalele, deoarece joacă un rol important în funcționalitatea corespunzătoare a vestiarului!