Vestiare din plastic vs Vestiare din metal: Ce să alegi

Postat la data de 15.12.2022 de SEO
Blog
...

Amenajarea unui spațiu din zona industrială cu vestiare este o necesitate, iar printre cele mai populare opțiuni se numără vestiarele din plastic, dar și vestiarele din metal. Materialul din care sunt confecționate nu este singura diferență dintre ele, ci fiecare atrage o multitudine de variabile de luat în calcul înaintea unei achiziții substanțiale. De aceea, astăzi îți vom prezenta fiecare opțiune, pentru a lua alegerea potrivită businessului tău.

Domeniul pentru care faci achiziția

Un prim aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este domeniul pentru care vestiarele vor fi folosite. În funcție de industrie, atât metalul, cât și plasticul prezintă o serie de beneficii. De obicei, vestiarele sunt folosite echiparea spațiilor precum:

  • Școlile
  • Spitalele
  • Vestiarele angajaților
  • Zone publice de înot
  • Clădiri de stat și clădiri federale

În cazul în care spațiul sau domeniul în care activezi implică un mediu cu umiditatea mai ridicată, atunci vestiarele din plastic sunt o soluție pe termen lung. În schimb, oțelul a fost unul dintre materialele utilizate în confecționarea vestiarelor de foarte mult timp, iar un prim avantaj este durabilitatea produsului finit. De asemenea, spre deosebire de vestiarele din plastic, metalul este rezistent la temperaturi înalte.

Securitate

Dacă ai decis să achiziționezi vestiare pentru depozitare în siguranță a unor obiecte, atunci metalul este cea mai bună alegere. Spre deosebire de plastic, vestiarele de metal au un sistem de siguranță mult mai complex decât orice alt tip de vestiar și asigură protecția bunurilor companiei sau a angajaților.

În plus, în interiorul vestiarelor de plastic sunt anumite obiecte care nu pot fi depozitate în siguranță, în timp ce metalul nu are un impact asupra produselor stocate.

Prețul de achiziție

Din punct de vedere al investiției, vestiarele din plastic au un preț mult mai scăzut decât vestiarele confecționate din metal. În principiu, plasticul este un material non-coroziv, deci pe termen lung nu este expus la factori de mediu care ar putea provoca probleme precum rugina.

În schimb, un vestiar din metal poate avea un preț accesibil în funcție de materialul ales pentru confecționare. Deși factorii externi pot afecta metalul în timp, vestiarele din metal sunt elemente de mobilier durabile și rezistente, care pot fi utilizate ani la rând.

Customizare

Aspectul interior și exterior pot reprezenta criterii de luat în calcul în momentul achiziționării vestiarelor. În timp ce vestiarele de plastic vin într-o paletă mult mai complexă de culori, și vestiarele din metal permit aplicarea unei vopseli.

Totuși, în funcție de calitatea plasticului, culorile se pot decolora în timp, iar aspectul va deveni inestetic. Și în cazul vestiarelor vopsite pot apărea imperfecțiuni, însă prin rașchetare și revopsire pot căpăta un aspect nou.

Sustenabilitate

Spre deosebire de plastic, metalul este un material mult mai ușor de reciclat, iar procesul de producție implică utilizarea a mult mai puține resurse neregenerabile. Pe termen lung, vestiarul din metal reprezintă o alegere prietenoasă cu mediul.

Noi vă recomandăm achiziționarea unor vestiare de metal pentru că reprezintă o investiție pe termen lung dacă sunt utilizate în medii uscate, fiind durabile, sigure și sustenabile!