Vestiarele metalice se numără printre cele mai importante sisteme de depozitare, regăsindu-se într-o varietate de domenii. Rezistenta şi structura lor solidă sunt doar două dintre caracteristicile de bază ce aduc popularitatea pentru vestiare metalice. Ştiai că duritatea este reprezentată de modalitatea de asamblare a acestora?
Asamblarea prin sudură este un procedeu specific uzinelor industriale, aducând beneficii importante atât în rândul producătorilor, cât şi al utilizatorilor. Vorbim despre o operaţie tehnologică prin intermediul căreia se îmbină două sau mai multe piese metalice, prin topire sau prin presiune, după caz. În continuare, îţi vom prezenta avantajele vestiarelor asamblate prin sudura, în comparaţie cu cele asamblate prin proces mecanic.
În primul rând, comparativ cu asamblările nituite, asamblarea prin sudură permite o îmbinare optimă a materialelor, deci o integritate sporită. Şi din punct de vedere al designului, este bine de menţionat faptul că vestiarele metalice asamblate prin sudură prezintă un aspect mult mai frumos decât cele nituite. Vorbim despre o tehnică modernă de îmbinare a diferitelor tipuri de materiale, cum ar fi oţelul, oţelul inoxidabil, aliajele de aluminiu, cuprul, nichelul, titanul sau fonta.
Ştiai că în ultimii ani, procedeul de sudură a vestiarelor metalice a fost aplicat în 90% din cazuri, datorită faptului că piesa prezintă o rezistenţă mai ridicată comparativ cu îmbinările mecanice cu nituri sau şuruburi? Ba mai mult, graţie acestei operaţiuni, se pot crea şi piese care mai de care mai complexe, spre încântarea clienţilor.
Referitor la procedeul de sudură, acesta este realizat în două moduri, atât cu utilizarea unui material de adaos, cât şi fără, după caz. Costurile rezonabile reprezintă un factor decizional în domeniile industriale. Orice client îşi doreşte să aibă parte de calitate superioară, la un preţ accesibil, fapt ce este posibil în cazul vestiarelor metalice care sunt îmbinate prin sudură.
Îmbinările prin sudură continuă sunt recomandate şi datorită faptului că oferă vestiarului etanşeitate, aspect foarte important pentru astfel de piese de depozitare. Operaţiunea de sudare poate fi manuală sau automată, însă specialiştii de la Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea folosesc cele mai performante dispozitive de sudare, în vederea obţinerii unor rezultate premium.
Înainte de începerea operaţiunii, se vor pregăti rosturile pentru sudare, tocmai pentru ca piesele obţinute să se încadreze standardelor de calitate. În funcţie de energia utilizată, se remarcă mai multe tipuri de sudare: sudarea cu energie chimică, sudarea cu energie mecanică şi sudarea cu energie electrică.
Toate acestea fiind zise, ar fi bine să îţi îndrepţi atenţia către un vestiar metalic ce a fost asamblat prin sudare, deoarece este mult mai rezistent, are un aspect impecabil şi este totodată impermeabil. Alege produse de o calitate superioară, pentru a le putea utiliza o perioadă îndelungată de timp, în cea mai bună condiţie.